Politika kolačića

O Politici kolačića

Ova Politika kolačića objašnjava što su kolačići i kako ih mi upotrebljavamo, tipove kolačića koje upotrebljavamo npr., informacije koje prikupljamo upotrebom kolačića i kako se te informacije koriste, i kako upravljati postavkama kolačića. Za daljnje informacije o tome kako koristimo, spremamo, i čuvamo Vaše osobne podatke sigurnima, pogledajte našu Politiku privatnosti.

U svakom trenutku možete promijeniti ili povući Vaš pristanak iz Deklaracije o kolačićima na našoj web stranici.
Saznajte više tko smo, kako nas možete kontaktirati, i kako obrađujemo Vaše osobne podatke u našoj Politici privatnosti.
Vaš pristanak se odnosi na slijedeće domene: www.zdravakosarica.hr

Što su kolačići ?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste za pohranjivanje male količine informacija. Oni su snimljeni na Vaš uređaj kada se web stranica učitava u Vaš pretraživač. Ovi kolačići nam pomažu da web stranica funkcionira ispravno, čine ju sigurnijom, osiguravaju bolje korisničko sučelje, i čine da razumijemo kako se web stranica ponaša i da analiziramo što radi i gdje još treba poboljšanje.

Kako mi upotrebljavamo kolačiće ?

Kao i većina online servisa, naša web stranica koristi s naše strane i od trećih strana kolačiće u nekoliko svrha. Kolačići od naše strane su uglavnom potrebni za web stranicu da funkcionira na ispravan način, i oni ne skupljaju ni jedan od osobno identificirajućih podataka.

Kolačići trećih strana koji se upotrebljavaju na našoj web stranici se uglavnom koriste za razumijevanje kako se web stranica ponaša, kakvu Vi imate interakciju sa našom web stranicom, za održavanje naših servisa sigurnima, osiguravajući oglašavanje koje je relevantno za Vas, i sve u svemu pružajući Vam bolje i unaprijeđeno korisničko iskustvo i ubrzavajući Vaše buduće interakcije sa našom stranicom.

Koje tipove kolačića mi koristimo ?

Osnovne: Neki kolačići su neophodni za Vas da možete iskusiti punu funkcionalnost naše web stranice. Oni nam omogućuju da održavamo korisničke sjednice i da spriječimo bilo kakve sigurnosne prijetnje. Oni ne skupljaju ni ne pohranjuju nikakve osobne informacije. Na primjer, ovi kolačići omogućuju Vam da se prijavite na svoj račun i dodate proizvode u svoju košaricu, i da plaćanje provedete na siguran način.

Statističke: Ovi kolačići pohranjuju informacije kao što su broj posjetilaca web stranice, broj jedinstvenih posjetitelja, koje stranice na web stranici se posjećuju, izvor ostvarenih posjeta, itd. Ovi podaci nam pomažu da shvatimo i analiziramo kako dobro se web stranica ponaša i gdje su potrebna poboljšanja.

Marketing: Naša web stranica prikazuje oglase. Ovi kolačići se koriste za personalizaciju oglasa koje Vam prikazujemo tako da su relevantni za Vas. Ovi kolačići nam također pomažu da vodimo evidenciju efikasnosti oglašavačkih kampanja.
Informacije pohranjene u ovim kolačićima se također mogu koristiti od strane drugih oglašivača da Vam prikažu oglase na drugim web stranicama u pretraživaču.

Funkcionalne: Ovo su kolačići koji pomažu nekim neesencijalnim funkcionalnostima na našoj web stranici. Ove funkcionalnosti uključuju ugrađivanje sadržaja kao što su videi ili dijeljenje sadržaja web stranice na platformama društvenih mreža.

Preferences: Ovi kolačići pomažu nam snimiti Vaše postavke i preference pretraživanja kao što su jezične preference tako da imate bolje i efikasnije iskustvo u budućim posjetama web stranici.

Kako ja mogu kontrolirati postavke kolačića ?

Ako se kasnije odlučite promijeniti Vaše preferencije kroz Vašu sjednicu pretraživanja,možete kliknuti na “Privatnost i Politika kolačića” na Vašem ekranu. To će ponovno prikazati obavijest pristanka omogućujući Vam da izmijenite Vaše preference ili povučete Vaš pristanak u potpunosti.

U dodatku na ovo, različiti pretraživači pružaju različite metode za blokiranje i brisanje kolačića upotrebljenih od web stranice. Možete promijeniti postavke Vašeg pretraživača da blokirate/obrišete kolačića. Za pronaći više informacija o tome kako upravljati i brisati kolačiće, posjetite wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.