Medun bjelogorica 950g – Opg Kos

11,28 (84,99 kn)

Nema na zalihi

EAN: N/A SKU: 2828 Kategorija:

Opis

PČELARSTVO OBITELJI KOS
Obitelj Kos je iz mjesta Rukavac u zaleđu Rijeke i već se treću generaciju bavi pčelarstvom. U obitelji su školovani pčelari, tako da su kupci već odavno prepoznali kvalitetu njihovog meda.
Danas broje 300-tinjak pčelinjih zajednica. U potrazi za ispašom sele se duž cijele Primorsko-goranske županije, od Cresa, Gorskog Kotara, Istre pa do Velebita. Tako i vrste meda i meduna ovise o samom
području paše.
Uz proizvodnju meda vežu se dodatni proizvodi : matična mliječ, propolis, pelud, pčelinji vosak, prirodni sapuni, svijeće od pčelinjeg voska te likeri na bazi meda. Ove proizvode možete naručiti na upit.

Medun je pčelinji proizvod koji ne potječe od cvjetnog nektara već od biljnih sokova iz dubljih slojeva biljaka nazivamo med medljikovac, medun ili šumski med. Medljika ili medna rosa javlja se u bjelogoričnim i crnogoričnim šumama i to u vrijeme ljetorasta, a moguća je pojava i na travama i žitaricama. Na bjelogoričnom drveću najviše je se može naći na hrastovim šumama Slavonije, u Turopolju i okolici Siska. Javlja se još i na vrbi, lipi, klenu i trešnji. Medljika s crnogorice najčešća je u Gorskom kotaru i Lici i to na jeli, smreci, boru i arišu. Riječ medun potječe iz staroslavenskog i označava uš.

Ovaj pčelinji proizvod sadrži bogatstvo antioksidansa, aminokiselina, mineralnih tvari i posebno željeza. Boja mu je izrazito tamna, a okus dugo ostaje u ustima. Pogodan je za oporavak iscrpljenog i oslabljenog organizma i anemija. Sadrži i folnu kiselinu pa je osobito preporučljiv u trudnoći i to tijekom cijelog razdoblja, ako ne postoje kontraindikacije.

Medun sa vlastitog pčelinjaka  Lisina

Sastojci: Medun

Napomena: Čuvati na suhom mjestu. Prirodno svojstvo meda je da se kristalizira. Zagrijavanjem na 45°C med se dekristalizira.
Rok upotrebe: otisnut na proizvodu

Proizvođač: OPG Kos, Rukavac 233, 51211 Matulji

Zemlja porijekla: Hrvatska

Brand

Opg Kos

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Medun bjelogorica 950g – Opg Kos”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)