Opis
Eritrit je šećerni alkohol koji se u prehrambenoj industriji koristi kao zamjena za saharozu (šećer). Dobiva se fermentacijom šećera koji se nalazi u kukuruzu.
Poput većine šećernih alkohola, koristi se kao sredstvo za zaslađivanje. Slatkoća mu je 60-80% u odnosu na običan šećer, okus mu je rashlađujući i sladak, a do 160°C ne gubi slatkoću i nema sekundarni okus.
Idealan je za kuhanje i pripremu manje kaloričnih slastica. Međutim, nije ga moguće koristiti za pečenje kruha s kvascem i ne može se karamelizirati.
Način upotrebe: Jedan gram po kilogramu odrasle osobe dnevna je dozvoljena dnevna količina za konzumiranje.
Sastojci: 100% eritrit – alkoholni šećer
Napomena: Eritrit u periodu privikavanja može ubrzati probavne procese, a kod osjetljivih osoba i kod djece može izazvati proljev.
Preporučuje se period privikavanja od 2-3 tjedna.
Proizvod može sadržavati tragove glutena, sezama, kikirikija i orašastih plodova.
Uvjeti čuvanja: Čuvati na tamnom, suhom i hladnom mjestu.
Rok upotrebe: Istaknut na pakiranju.
Porijeklo: Švicarska
Recenzije
Još nema recenzija.